Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

w niedzielne poranki
zegary chodzą do tyłu
słońce przeciąga się leniwie
po czym wpada jak kot
przez zalotnie rozsunięte kotary
łasi się liżąc splątane nasze stopy

/jeszcze chwila
nim przesiąkniemy zapachem kawy/

przygląda się błyszczącym oczom
z poczuciem
że jednak chyba nie w porę

Sylwia Pryga

40 721 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
  • Sylwia P.

    10 June 2020, 20:03

    Dziękuję, tak czasami nie tylko słońce wpada w najmniej odpowiednim momencie😉