Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ludzkie losy

W naszych psychikach
stoją krzyże pokutne
modlitwy w ustach sztywnieją
wyplute z sumieniem
brunatnym jak flegma palacza

Twarz jak rolmops
ma święty
i z dziwnym spokojem
pali papierosa
w rzeźniczym kitlu
przed ołtarzem
zaścielonym poranną mgłą

W każdym człowieku
sinieje obraz
przedmieścia ujadają psami
ale nie każdy ma w sobie historię
malowaną kolorowymi farbami...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!