Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 28 November 2021

Upadek zażyłości

W myśli jest moc.
W słowie jest magia.
W tęsknocie mieści się pamięć
nierozerwalna,
więc czemu jej brak?...
W rodzinnych więzach,
na odległość.
Ludzkie serca zamarzają
w oziębłej izolacji,
choć komórka przybliża.
A sieć globalna przyśpiesza.
Do upadku zażyłości.

93 720 wyświetleń
899 tekstów
21 obserwujących