Menu
Gildia Pióra na Patronite

w oceanie trzech pytań

w myślach bezdennych dryfuję o tobie
wspomnienia kładąc na krawędziach powiek
pytań mam tyle marznących na ustach
może odpowiesz ?

w brzozie za oknem czemu nam
nie zdarzyło się życie

i jaką dziś pustką malujesz pokoje
co jeszcze echem dawnej
brzmią muzyki

i jeszcze tylko czy tam w twoim niebie
znów wczesnym świtem
śpiewają anioły

tyle chcę wiedzieć
nie zniosłabym więcej
nie sięgnę marzeń wiem gdzie muszę odejść
lepiej żebyś nie słyszał jak umiera serce
rozbitkowi bez rąk

- do szczęśliwej wyspy

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • No_One_

    15 October 2012, 21:59


    W sumie to dobrze.
    Ludzie , którzy chcą iść w stronę prawdziwej poezji
    powinni być krytyczni wobec siebie. Kiedy wpada się
    w samozachwyt pisze się strasznie kiepsko, a wszystko
    wydaje się świetne, u Ciebie jest na odwrót co tylko
    potwierdza moje słowa. Pisz , bo umiesz.
    A ja będę czytać i wzdychać bezdźwięcznie.

  • luterin

    15 October 2012, 21:52

    Przyznam, że nie spodziewałam się takich słów...nie wiem co powiedzieć. Uśmiecham się dodając wiersz i kiedy klikam na "poezja", mówię zawsze...luterin gdzie ty, na Boga gdzie ty...? Dziękuję...

  • No_One_

    15 October 2012, 21:38


    To znaczy,że jesteś jedną z zaledwie
    kilku osób tu, które reprezentują dawną
    jakość tego portalu, sama wiesz jak
    jest dziś...
    Wiesz, rzadko się zatrzymuję, ale jeśli
    już to robię, to jest to naprawdę COŚ,
    Poezja przed duże "p". Zaufaj mojemu gustowi
    już tyle się naczytałam,że jak przy czym przystanę
    to musi być świetne. Pisać nie umiem, ale czytać... i owszem.

  • luterin

    15 October 2012, 21:32

    Nie, powiedz...wiesz, że ten "wiersz" dziś wiercił mi dziurę w brzuchu, że taki byle jaki...

  • No_One_

    15 October 2012, 21:28


    Jesteś tu Poezją,
    wiesz co to znaczy?

  • luterin

    20 July 2012, 17:12

    Dzięki, że zajrzałaś Bożenko :)

  • luterin

    19 July 2012, 22:32

    Miło mi...:))

  • miramija

    19 July 2012, 22:22

    Podoba mi się...