Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

kulki na mole

w mojej szafie
zagnieździł się strach
uwił gniazdo ze starych marzeń

boję się
że wykorzysta też
wszystkie twoje listy
i zapach perfum z tej koszuli w kratkę
którą zakładam na ból wspomnień

w mojej szafie
mieszka strach
nocami śpiewa kołysanki

a gdy zamknę oczy
bezwstydnie podgląda przez dziurkę od klucza
jak sypiam z samotnością.

24.03.2013 r

83 962 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących
  • onejka

    1 December 2020, 21:28

    A nawet się zdrzemnąć 😂
    Dzięki, miłego Tobie też🤗

  • onejka

    1 December 2020, 20:05

    Dzięki mabo :) powiem Ci, że moja szafa już nie ta sama, nie ma dziurki od klucza i taka mniej romantyczna. Za to niejedno może ukryć ;)