Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odrodzenie

W moim życiu katharsis
i odrodzenie feniksa z popiołów
Buduję świątynię
na zgliszczach spalonych kościołów
Upadły anioł postanowił się podnieść
i zawalczyć o siebie
Niczym feeme fatale usiłująca
odzyskać swoją godność...
Musi rozpocząć nowe życie,
skoro nie ma już dlań miejsca w niebie
Ale przynajmniej odzyskał swą wolność

Wiem, że wygram tę walkę ze światem
- jest celem mego istnienia
Potrzebowałam jej
jakiegoś novum
Inspiracji,
życia tchnienia
By móc dostąpić łaski odrodzenia

24 185 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!