Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiara

W moim mieście
powieszono Chrystusa
za trzy miliony złotych

Nocni kloszardzi
odrywają miedziane blachy
z krzyża

Patrzą na ascetyczną twarz
malowaną w brązie
i mówią:
- ten to ma przesrane…

Sprzedają złom
kupują wino
najczęściej tanie

Marka

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 5 June 2014, 21:22

    Ciekawy tekst. Już trochę tych wierszy na tym portalu wstawiłeś ;)