Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taka bez deszczu chwila

W mdłym
pejzażu jesieni
popielate powieki
mruży niebo

Jest chłodno
nad wodą pochmurną
ale przyjechałem tu po ciszę
skupienie
i choć miasto mruczy
w dali
to odnajduję ciszę
w żółtej sukni
uszytej z liści
nićmi babiego lata

Wody tafla
srebrzy się
wlana w przedmieście
na skraju świata...

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!