Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życie z Tobą, Kochana

W marszu pod górę
Słyszę nasz śmiech,
Na szorstkich turniach
Echo ech.
Dłonie splecione,
Plecaki puste,
Niebo czerwienią płonie
Jak Twoje usta.
Kiedy przystajemy, by odpocząć,
Szum wiatru w kosodrzewinie,
Jak daleki pociąg,
Czy dusza po winie.
Takiego marszu jeszcze nie było
Na moich drogach,
To ostatnia i pierwsza miłość,
Jak bungee do Boga.

Quid Quidem

41 487 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!