Menu
Gildia Pióra na Patronite

Truskawka (bajka dla dzieci)

W małym miasteczku
Przy małej chatce
W ogródku zielonym
Na małej rabatce
Ku słońcu buzię wyciągała
Truskawka czerwona
Taka jeszcze mała
Niektórzy z poziomką ją wciąż mylili
Bo obie należą do tej samej rodziny.
Obie są pyszne
Obie są smaczne
Z cukrem, śmietaną
A najlepsze same!
Obie zielony noszą kapelusz
Lubi je nawet wróbel Tadeusz
Kapelusz szypułką został nazwany
Bo obie panie to piękne damy!
Wśród kwiatów rabatek sobie rosną
A najsmaczniejsze są zawsze wiosną.
14.05.2020

1106 wyświetleń
9 tekstów
1 obserwujący
  • Sylwia D.

    16 May 2020, 04:28

    Dziękuję ☺️

  • agniecha1383

    14 May 2020, 22:21

    Leciutki i przyjemny zarazem. Muszę przyznać że z przyjemnością przeczytałabym go wnusi.... Efekt bardzo dobry:)