Menu
Gildia Pióra na Patronite

Róże

W maleńkiej kwieciarni przy rogu

Kupiłeś mi bukiet róż

Te kwiaty pachniały Tobą

Tak jak pszczołami miód

A kolce zraniły mi serce

Maleńkie kropelki łez...

Kochany !

Nie kupuj ich więcej

bo przez nie na dłoniach

- mam krew

3625 wyświetleń
29 tekstów
7 obserwujących
  • bogini

    18 March 2012, 11:11

    wiersz piękny :))
    w miłości oprócz szczęścia jest ból, i o tym trzeba pamiętać

  • poprawna

    15 December 2011, 16:03

    Przyjemny, nie zmuszający do wielkich przemyśleń, ale życiowy wiersz. Takie lubię!

  • atina-beata

    29 October 2011, 15:58

    Dziękuję.

  • marka

    28 October 2011, 21:49

    Bardzo życiowe i dobrze się czyta.