Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pochylona chatka

w maleńkiej izdebce
światełko się świeci
mieszka tutaj matka
i jej małe dzieci

dzieci jest siedmioro
każde nakarmione
umyte, zadbane
do snu utulone

mija lat trzydzieści
dzieci samodzielne
domy postawiły
mieszkają oddzielnie

każdy dom jak pałac
salony, dodatki
miejsca jednak nie ma
dla staruszki matki

na willę wyrosła
pochylona chatka
a w domu opieki
rozżalona matka

całkiem jeszcze zdrowe
jej ciało i dusza
wspomnieniami żyje
łzy bólu osusza

56 929 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
  • marka

    30 July 2022, 21:06

    Znam wiele takich przypadków...Świat się jednak zmienił. Wiersz wartościowy i porusza ważny temat.

    • Anna S.

      30 July 2022, 21:24

      Dziękuję!