Menu
Gildia Pióra na Patronite

“W makowej sukience – mistyfikacja dnia JUTRZEJSZEGO”

W makowej sukience po polu błądziła,
szukała JUTRA,
WCZORAJ gdzieś zgubiła.
DZIŚ mało obecne.
Cała w kłopocie,
toż ŻYCIE doczesne jak wiatr,
żyje w locie.

W makowej sukience po lesie hasała,
już prawie JUTRO za palto złapała,
nim zdążyła przytulić,
DZIŚ się ukazało.
Wspomnienie o WCZORAJ zaczęło się kulić.
JUTRO marzeniem nieosiągalnym pozostało.

W makowej sukience DZISIAJ szanuje,
mówi mu :”dzień dobry” i czule całuje.
Z respektem mówi o WCZORAJ,
JUTRO to już bliski raj.
Lecz jedno w głowie: DZISIAJ jak najdłużej trwaj!

917 wyświetleń
14 tekstów
1 obserwujący
  • M44G

    8 August 2014, 19:04

    Mi nic nie przeszkadza. Wiersz może być.

  • wdech

    8 August 2014, 12:03

    /masz nieaktywną pocztę- priv/ Pytanie było do ~kold-owej. /

    Wiersz dobry, jeżeli już... duże litery, zamień na kursywę
    i jeden wykrzyknik wystarczy / i tak głośno krzyczy /
    Pozdrawiam.