Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

w kwarantannie
kąpiel w wannie
to namiastka jest Bałtyku,
w którym muszli jest bez liku

ja mam jedną, wielką muszlę
której szum usłyszeć muszę
kiedy podczas mej kąpieli
współdomownik z nią się dzieli,
tym co aktualnie posiada
gdy na brzegu niej przysiada

ja zaś tworzę w wannie istną rafę koralową,
wrzucam pumeks, gąbkę i myjkę kolorową
no i stać mnie jeszcze na ten luksus wielki,
że nurkuję bez maseczki podziwiając zielone kafelki
w jednej chwili znaleźć się też mogę nad Niagarą,
wsuwając nogę pod kran z wodą i unoszącą się parą

więc nie martwcie się, że dotykają was pandemiczne ograniczenia,
bo w domowym zaciszu również można realizować swe pragnienia

69 597 wyświetleń
635 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!