Menu
Gildia Pióra na Patronite

Namiętność w poematach

W krainie namiętności skryte jest nasze ja,
Gdzie serca pulsują mocą niezgłębioną.
Pożądanie w nas budzi się i rozkwita,
W kręgu miłości stajemy się jednością.

W płomieniach namiętności ognisty taniec,
Który nas unosi na skrzydłach ekstazy.
W promieniach miłości topimy się w jedność,
Odczuwając magię, której nie da się opisać.

W spojrzeniach lśnią iskry namiętności,
W dotyku czujemy wstrząsy elektryczne.
Zmysły rozbudzone, płonące jak świece,
W biegu uczuć rozkwita nasza szczęśliwość.

Namiętność jest jak powiew wiosennego wiatru,
Który rozpalając nasze dusze, ożywia.
Podążamy za nią, nieznanej mocy przewodnictwa,
Gubiąc się w labiryncie rozkoszy i czułości.

W niebiańskim tańcu ciał połączonych Przesuwamy się na falach ekstazy.
Unosząc się ponad ziemskie ograniczenia,
Odkrywamy radość i spełnienie bez granic.

Namiętność to uczucie, co budzi nas z letargu,
Daje nam siłę, by stawić czoła przeciwnościom.
W trosce o drugiego, oddając całe serce,
Tworzymy więź, niezniszczalną i bezwarunkową.

Niech nasze serca zawsze namiętne płoną,
Wznosząc się ponad wszelkie ziemskie granice.
Niech ta miłość będzie naszą wieczną melodią,
A namiętność niech prowadzi nasze kroki w życie.

W krainie namiętności odnajdujemy prawdę,
To droga, którą razem śladami kroczymy.
Rozkwitamy w blasku pożądania i miłości,
Tworząc poemat, którego żadne słowo nie wymaluje.

31 304 wyświetlenia
641 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!