Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Noc"

W kolejną bezsenną noc
płacze moje serce,
gwiazdy rozsypały się na niebie,
a ja...
wśród nich przez łzy,
bez opamiętania,
ciągle szukam...Ciebie.
Okruchami wspomnień karmię
każdy sen, który i tak
nie chce przyjść.
Z objęć nocy wyrwać się chcę,
bo nawet cisza smutkiem
już... krzyczy!
Bezsenna noc...przeklęte...MY,
a na poduszce Twoje...sny,
na poduszce...moje...łzy,
na... poduszce...ból cicho...śpi !

54 914 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!