Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

W klatce żeber

w klatce z moich żeber
siedzi ptak
przeważnie jest bardzo cicho
- kiedy nie powinien
natomiast za każdym razem
kiedy potrzebuję jego lekkości
szybkości zadziorności
wtedy zaczyna dziko trzepotać skrzydłami
- jak wariat-
i opętańczo kwiczy przerażony
i muszę zapytać:
serce, jesteś ptak czy świnia?
na co mi takie coś?
od uderzeń skrzydeł mam
siniaki od wewnątrz
wypluwam kolorowe piórka
które pogubił
na co mi takie słabe tchórzliwe serce?
Wymieniłem je na mechaniczne
i jest dużo lepsze
piękne silne trochę ciężkie
dostałem zapas oleju żeby się nie zatarło
i 5-letnią gwarancję
ludzie pytają dlaczego taka krótka
no to co
dłuższej i tak nie będę potrzebował

1059 wyświetleń
9 tekstów
2 obserwujących
  • kuloodporna

    16 February 2021, 23:30

    W razie czego gwarancję zawsze można przedłużyć ......:) lub wymienić serce na nowe....jak już raz się udało ......:)

  • Monika M.

    16 February 2021, 22:20

    Słychać, gdy bije?