Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Ostatni"

W każdym tym słowie jest ziarno prawdy.
Człowiek oddał komuś swe serce, choć miało ono wady.

Było przepełnione bólem, smutkiem, strachem, chciało być kochane.
I było, lecz błąd i przyznanie się do winy sprawiło, że zostało same.

I tak miłość, która zamknęła mu oczy na otaczające ból i cierpienie,
Odeszła sprawiając więcej bólu, odbierając nadzieję.

A w emocjach z bezradności pękło serce, krwawi.
Ktokolwiek by się starał, już tego nie naprawi.

Miłość bowiem jest jedna,Tak jak serce i dusza.
Wystarczy, że człowiek starci choć jedno i...

Pokochać nikt go nie zmuszał.

6575 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!