Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesienna nadzieja

W jesieni skrywasz się chętnie
Bo nie pyta ona niepotrzebnie
Tylko rozumie twoje potrzeby
Ukojenie dla swej duszy
Odnajdujesz w jej nastrojach
Kiedy deszcz sunie po dachach
I uderza w parapety
Wpadasz wtedy w błogostan
Rozkosz zalewa twe serce
Szczęście ci dopisuje
Czy czegoś jeszcze potrzebujesz?
Wymyśliłaś w końcu
Że gdyby jeszcze ciepłe spojrzenie
Z jego oczu teraz się przytrafiło tobie
Miałabyś już wszystko

52 583 wyświetlenia
396 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!