Menu
Gildia Pióra na Patronite

via noc

w imię Twoje i za narodzenie Twoje
zdrowie nasze
w ten wieczór

kiedy tramwaj zgarnia noc do pustej torby
po szynach wędruje księżyc
pierwsza gwiazdka błyszczy w oczach dzieci
a my dziś kochamy nawet siebie
i to mokre miasto za oknem

znasz to uczucie
kiedy goście wpędzają Cie w zakłopotanie
a kot szybko i skutecznie rozbija ostatnią bombkę
a ty w złości usuwasz go z domu

teraz możesz poczuć się swobodnie
nie ma gości i zięcia dokuczają wzdęcia
rano skonsultuj się z lekarzem
życie szkodzi zdrowiu
zdrowie zagraża życiu

cieniem krzyżowej codzienności
przygarnij mnie Panie

27 453 wyświetlenia
321 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!