Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z dłonią na pulsie

W imbryczku podwórza
księżyc pływa
leżą mleczne zęby
które huśtawka mu wybiła

Niebo ma jasne ciało
kontury bolków
z piegami nocnych okien
bezosobowo patrzą
żółte klosze

Nie wiem
czy to ludzie samotni
czy z rodzinami na smyczy
jedno wiem
bezsenni jak ja
w dłoniach północy
z głowami na poduszce żyły.

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • szpulka

    19 March 2016, 21:05

    w sumie biegnę wzrokiem po tekście tak lekko,
    zwinnie..
    że nawet nie wiem co napisać, zabieram i już :-)

    może z racji, że wszystkie słowa są dla mnie bardzo dźwięczne