Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poranna kawa

W gorącej kawie zatapiam zimne usta.
Do pierwszego łyku moja głowa jest pusta,
Lecz gdy poczuję jej słodko-mleczny smak
To mój śpiący mózg dostaje mały znak:
By zacząć na nowo funkcjonować,
Bo główka musi zacząć pracować.
Po krótkim śnie, w bezsennej nocy,
To kawa słodka nadaje mi mocy
I włącza mój mózg jak pilot urządzenie,
By skończyć to jak zombie zrzędzenie.
Więc zapamiętaj te ważne słowa:
"Z rana pij kawę by działała Ci głowa!"

12 437 wyświetleń
60 tekstów
4 obserwujących
  • NoMadAtAll

    28 January 2023, 17:35

    tak to pięknie napisałaś
    az sobie smaka narobiłem czytając

  • silvershadow

    28 March 2020, 10:01

    idę po drugą, przedpołudniową :)