Menu
Gildia Pióra na Patronite

"W gaju oliwnym"

W gaju oliwnym pod lazurowym niebem
nurt rzeki życiodajnej karmi podupadłe sny
symfonia ptaków koi zranione serca
a ja upadam na twarz
czarną różę trzymam w dłoni

W gaju oliwnym kryształowy pada deszcz
niczym zbawca obmywa zhańbione grzechem dusze
oddechem drzew przesiąknięte ludzkie płuca
a mi powietrza brak
czarna róża więdnie w dłoni

W gaju oliwnym rozbrzmiewają pieśni egzystencji
odbijając się echem od dostojnych pni drzew
pragnę poić się anielskim dźwiękiem magii
lecz nie słyszę nic wciąż chce mi się pić...
...czarna róża usycha...

4458 wyświetleń
50 tekstów
10 obserwujących
  • awatar

    29 July 2010, 17:13

    Trudny wiersz, w każdym wersie symbole. pozdrawiam.

  • Paticzek_84

    28 July 2010, 10:30

    Dziękuję Agatko z te miłe słowa. W Tobie na pewno już niebawem "coś drgnie", zresztą tak jak mówisz- przerwy są potrzebne! Życzę milutkiego dzionka:)