Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieuczesane

w filiżance kawa to czy herbata
życie dawno gorące wystudziło

a na talerzu
kruchość zasępionych wspomnień
tyle słów, gestów, pocieszeń
nienazwanego jeszcze
w wilgotne dni pleśnieje

chwile niedopite i niezrozumiane
jak dumanie nad sensem z przypadku

dziś jest wietrznie
więc wypadałoby przed wyjściem
myśli przeczesać

53 613 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Nika789

    5 February 2011, 21:11

    piękne słowa !

  • awatar

    5 February 2011, 16:11

    pleśniejące myśli jak niedopitek w szklance, dobra metafora, ładne, pozdrawiam

  • giulietka

    5 February 2011, 15:30

    Wersy jak delikatne koronki, snują się w myślach ulotnych...
    Piękny!

  • Akte

    5 February 2011, 14:38

    Dziękuję kochani :)

    miłego popołudnia

  • Huaquero

    5 February 2011, 14:34

    Delektuję się każdą strofą, każdym słowem :)

    Nieuczesane niedopowiedzeniem...
    Pozdrawiam, Dario :)