Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz z podróży w znane

W elektrycznym zespole trakcyjnym
z poderżniętym nasieniowodem
stoi życie

Już nic z tego nie będzie

Składu nie nawodnili
walę stopą w pedał
(perkusja gra)
na klapie wiszą odchody
pod którymi wiją się tory

Jakaś kobieta
z papierosem w zębach
nosi we włosach
ubiegły tydzień sklejony

Tutaj święty nie zagląda
żaden
jestem pewny
że będzie się brzydził
zajść w nasze strony...

128 104 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • motylek96

    23 May 2020, 11:49

    Jak zawsze surowy realizm.
    Piotr wciąż trzymasz formę i wysoko postawiona poprzeczkę.