Menu
Gildia Pióra na Patronite

fyrfl w dniu święta ziemniaka

W dniu kiedy świat czci ziemniaka
Warto życzyć Tobie Mi Im
By umieć zatrzymać w sobie
Tę jedną czasami chwilę
Która nada reszcie czasu sens
Może tylko dzięki niej
Oszukamy resztę dni i nocy
Kto wie
Może jeszcze raz dany moment
Może nie stchórzysz
Nie wycofam się
Nie zawrócą z prostej drogi
Olśnienie jest łaską
Ale boli
Nim zrodzi wolność i radość
Iść
Iść
Nie stać obok
Przez ból bezsens zwątpienie codzienność
Mając w trzewiach tamtą chwilę
Bo w loterii Wielkiego Wybuchu
Ponowność jest możliwa
Nadzieja Tobie Im Mnie
Pytanie o sens trwa jak ta noc
Ranek bliski a zatem...

Nie stać obok

297 598 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!