Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ty.

W dłoniach całe zło trzymasz
onieśmielone
oczyszczone.
Z Piekłem zrównane,
zniekształcone.
W oczach całe niebo trzymasz
wyśnione
rozmarzone.
Z dobrem porównywane,
złotem przypruszone.
W płucach powietrze,
wypełnione każdym
żelaznym oddechem.
Na plecach skrzydła,
jak noc czarne,
przez Ciebie wyśnione.
A gdzie serce chowasz?
W jakich okowach?
W którym oka mgnieniu?
W jakim czułym westchnieniu?
Może w mym serca uderzeniu?
W każdym uśmiechu i w każdym spojrzeniu?

8729 wyświetleń
108 tekstów
12 obserwujących
  • No_One_

    26 December 2011, 14:27

    Tłumacza do Ciebie , D. trzeba wołać :D

    Wiersz jest ok, niektóre fragmenty naprawdę fajne.

  • Archangel_Marco

    26 December 2011, 13:56

    Tajemnicze, ale jak się dobrze spojrzy, to wiele mówi... hmm... dobre...
    Ech, a mię znowu na płacz! Perkele, dlaczego ona musiała... ! Ależ ja jestem parszywy! Przecież.. cholera!