Menu
Gildia Pióra na Patronite

W czekoladowych
perłach Twych
widzę blask
ogień
tańczy odbity w nich
walca
cichy trzask drewna
z kominka
wlatuje
w przestrzeń między
nami
a muzyką
mięciutka Twoja melodia głosu
snuje
opowieść niezwykłą o
zwyczajnej codzienności
nasza łódeczka
a może sofa
kasztanowa jak
zaplątany las
który rozczesuje dłońmi na
Twojej głowie
otulona Tobą
kocem
puchowymi dźwiękami
dryfuję wśród
coraz
bardziej kolorowych fal
wkraczamy
na wody świata
gdzie
poza nami
nie ma
zupełnie
nic

10 099 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!