Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moc, która łączy serca

W codzienności, kiedy dni mijać nam pośpiesznie,
Gdy życie toczy się swoim biegiem nieubłaganym,
Czasami potrzebujemy małego promyka nadziei,
By w sercu zabłysnął uśmiech, pełen radości nam.

Uśmiech to magia, która rozprasza smutki,
Rozjaśnia chmury i przynosi lekkość w troskach,
W jednym spojrzeniu, w delikatnym geste,
Może ukrywać moc, która serca złącza w pocałunkach.

Uśmiech to język, który wszyscy rozumiemy,
Bez słów przekazuje radość, miłość i życzliwość,
Niechaj na naszych ustach zawsze się zagoszczą,
Bym mógł podzielić się nim z Tobą, tu i teraz.

Uśmiechajmy się do siebie, do świata i do siebie,
Bo w uśmiechu drzemie siła, by pokonać przeszkody,
W chwilach trudnych, niech będzie naszą tarczą,
By nieść nadzieję, gdy droga staje się mroczna i skomplikowana.

Niech każdy dzień zaczynamy od uśmiechu na twarzy,
By rozświetlać świat i rozpalać iskry w sercach,
Bo w uśmiechu tkwi magia, która nas łączy,
Dzielimy się nią z innymi, niechaj z nieba spada jak deszcz.

Tak więc niech radość rozkwita na naszych wargach,
Niech uśmiech staje się naszym towarzyszem,
Wypełniajmy dni, pełną miłością i życzliwością,
Bo nasz uśmiech może być darem niezwykłym i bezcennym.

Dziękuję za uśmiech, który jest w naszym spotkaniu,
Niech będzie on promykiem światła i nadziei,
Razem twórzmy piękne chwile i dzielmy się uśmiechami,
Bo tak budujemy mosty, które nigdy nie zbledną w pamięci.

Więc niechaj każdy dzień rozpoczyna się uśmiechem,
By każda chwila była wypełniona radością,
Wtedy odczujemy moc, która nas wszystkich łączy,
Uśmiechnijmy się, bo to najpiękniejsza melodia życia.

31 299 wyświetleń
641 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!