Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen szalony

W ciszy ust niedoskonałość słów kona.
Zapomniałam jak pisze się wiersze...
Spadła z oczu snów szalonych zasłona,
Noc odeszła. Dzień nie zbudził się jeszcze.

Jeszcze ciepło twych szeptów się snuje,
Pocałunkiem na powieki opada...
Jeszcze w myślach zmysłów taniec wiruje,
Gwiazd wodospad prosto w dłonie mi spada.

Może to tylko moja dusza szalona
Tańczy pieśni nucąc smutne na wietrze.
Zasnąć, smutki topiąc w twoich ramionach,
I oddychać drżącym od wzruszeń powietrzem.

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    29 January 2011, 22:23

    Marie, nie zawsze przychodzą łatwo... wiersze i sny...
    Dziękuję Ci jednak, za wiarę we mnie:)) Ściskam:)

    Damianie, śnij jak najdłużej, bo życie snem tylko szalonym...
    Dziękuję za wzruszająco piękny komentarz:)

  • Huaquero

    29 January 2011, 17:51

    czytać
    budzić się i zasypiać...
    powieki otwierać

    i zamykać

    bo czytając te słowa, nie chcę się obudzić...

  • Papillondenuit

    28 January 2011, 00:27

    "W ciszy ust niedoskonałość słów kona.
    Zapomniałam jak pisze się wiersze..."

    Oj Madziu, nie zapomniałaś... :))

    Kradnę to cudo i pozdrawiam jak zwykle serdecznie:)

  • giulietka

    24 January 2011, 09:57

    Kamilo:)
    Dziękuję i pozdrawiam:)

    Adamie...
    Zastanawiam się, w jaki sposób zamknąć morze wzruszeń w jednym słowie: Dziękuję...

  • 23 January 2011, 20:52

    wśród chaosu świata
    zgniłego odoru kłamstw
    gdzie fałsz urasta do rangi cnoty
    jesteś jak promień czystego słońca
    dający wiarę w ludzkie serca

    pozdrawiam :)))

  • pierdzielsie

    23 January 2011, 19:36

    uroczy, na pograniczu dnia i nocy...

  • giulietka

    23 January 2011, 13:42

    Dziękuję Wam z serca Dziweczyny, cieszę się, że tarfiają do Was te wersy:)
    Miłej niedzieli;)

  • 23 January 2011, 11:04

    Piękny wiersz Magdaleno:). Pozdrawiam niedzielnie

  • 23 January 2011, 10:08

    Zgodzę sie z tym, że wiersz jest bajeczny, można go czytać bez końca... Pozdrawiam serdecznie. :)

  • giulietka

    23 January 2011, 09:46

    Miło mi Gerardzie:)
    Zatem cudownej niedzieli życzę;)