Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słyszysz?

W ciszy ukryte słowa, które wypowiadam tysiące razy,
niczym szept przecinają Twoje milczenie.
Dałam Ci każdą literę nasyconą uczuciami,
a Ty wysypisko obietnic, bezdomne sylaby.

Na nic wspólne chwile, gdy drogi różne.
Przecież pokruszone fundamenty podmyła nienawiść.
I chociaż wiem, że to rzeczywistość
zraniła Ciebie, to miłość boli.

Chyba zawsze będziemy już nadzy, obdarci z siebie,
Ty awers, ja rewers, nigdy razem.
Pozostały nam tylko slamsy bylejakości,
a udając życie jesteśmy tak śmiesznie łatwopalni.

22 482 wyświetlenia
169 tekstów
170 obserwujących
  • IBELLA

    24 April 2011, 12:08

    Dziękuje Aniu :)

    Pozdrawiam :)

  • 20 March 2011, 07:20

    Piękny wiersz Kaju...Pozdrawiam:)

  • IBELLA

    12 January 2011, 15:52

    :)

  • topik

    11 January 2011, 17:40

    mój ulubiony...
    honorowe miejsce w zeszycie

  • Nutka67

    7 December 2010, 20:37

    "Każda litera nasycona uczuciami" jakie to czułe i ile w tym treści. Cały wiersz ekstra, a to zdanie rewelacja. Zabieram go sobie i już nie oddam.
    Pozdrawiam Kaju serdecznie.

  • IBELLA

    11 November 2010, 22:52

    :)

  • 11 November 2010, 22:43

    Dwa ostatnie wersy robią wrażenie:) Pozdrawiam

  • IBELLA

    11 November 2010, 22:22

    Dzięki :)

    Pozdrawiam :)

  • izula31

    11 November 2010, 21:46

    Gratulacje :)To do mnie przemawia i chce do tego wracać ,więc zabieram ze sobą .

  • motylek96

    11 November 2010, 20:37

    Świetnie Kaju
    Łatwopalni w życiu bylejakość...