Menu
Gildia Pióra na Patronite

Somalia

W ciepłym łóżku
Modlisz się
Niegłodny
Jak zwierzę krzyczysz zbyt mało
Mało,tak mało
W skarbcu przecież tak niewiele

Na gorącej ziemi
Leży
Muchy oblepiają jej kruche ciało
Zamyka oczy i wdycha gnijące powietrze
Jeszcze chwila

Drżysz o własne bogactwo
Zamyka oczy

Ostatni oddech
Moneta przypływająca do tłustego serca
Mało,zbyt mało
Martwy

11 830 wyświetleń
154 teksty
31 obserwujących
  • CzerwonaJakKrew

    23 February 2014, 22:30

    Moje słowa to jedynie kropla w oceanie myśli...
    Do moich mistrzów jeszcze braki nie do pokonania...
    Jednak dziękuję Ci,że poświęcasz swój czas i jeszcze mnie czytasz...

  • Albert Jarus

    11 February 2014, 17:28

    piękny, lecz cóż znaczą moje słowa przy Twoich...
    :) miło tu wracać