Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Czarny smutek

W ciemnościach pokoju
Wszystko traci na znaczeniu
Nie ma żywej duszy
Ni iskry w spojrzeniu

Która to godzina
Wcale już nie ważne
Umysł przemęczony
Myśli nierozważne

Pora ściągnąć maskę
Anielskiego zwyrodnienia
I przyodziać prawdziwą -
Diabelskiego zniewolenia

W porę na oczy przejrzeć
To dobra porada
Nim szatański pomiot
Duszą słabą zawłada

Zasnąć więc próbuję
Lecz marny jest skutek
Kiedy całe serce
Topi czarny smutek

35 565 wyświetleń
299 tekstów
14 obserwujących
  • kuloodporna

    19 May 2021, 22:31

    .......nie smuć się ...zmarszczki Ci się porobią od smutnej miny.......😜😊🌼🌼🌼

  • kukaczka

    17 May 2021, 22:21

    ..smuteczki przykleiły nosy do szyby.. u mnie też :(
    Qra, czasami tak bywa.. no czasami bywa..
    Jak to śpiewał Skubikowki "kup mi komika"... idę do sklepu.. też chcesz?

    • to_tylko__ja

      17 May 2021, 22:23

      Weź mi dwóch, niech nawzajem się rozśmieszają 😂😜 będzie ubaw 😅

    • kukaczka

      17 May 2021, 22:28

      To wezmę trzech, od przybytku głowa nie boli 😎 i paracetamol - tak na zapas

    • to_tylko__ja

      17 May 2021, 22:31

      Stoperan weź na wypadek jak by nas pogoniło ze śmiechu...😂😜

    • kukaczka

      17 May 2021, 22:37

      ..wezmę i papier t..

    • to_tylko__ja

      17 May 2021, 22:38

      Będzie w co nosy wycierać 😂