Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

W ciemności utkanej
wśród świateł latarni krążę
i dążę
za ciepłem po Twoich słowach niewypowiedzianych,
za oddechem chwil niespełnionych,
i biegnę by zobaczyć
jak zamykają się powieki
w bólu,
w tęsknocie,
w ciszy czterech ścian.
Odpływam w wspomnienia
niesiona przez wiatr i wir morza
bez teraźniejszości,
bez rzeczywistości,
bez nadziei,
ale z myślą, że gdy przegram i stanę na skraju światów
Ty jeden będziesz jeszcze walczył o mnie.

5814 wyświetleń
41 tekstów
1 obserwujący
  • 30 June 2017, 20:25

    Dziękuję.
    Również pozdrawiam.

  • Cris

    11 June 2017, 19:39

    ''ale z myślą...''
    Jednak z nadzieją...ładny.
    Pozdrawiam