Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Ostatni taniec

W ciemną noc
Na leśnej polanie
Zatańczmy ostatni raz
Tego wieczoru
Pod batutą świerszcza

Podświetleni księżycem
Z czarną rozpaczą w oczach
Wirujmy w rytm żabiego rechotu
Nie mogąc przeboleć że ta noc jest taka krótka
I zaraz wybije szara godzina

A jeśli mi dech zaprze
Przez Twoje oczy
Niech gwiazdy wyszeptają
Że noszę Cię w sercu

https://youtu.be/3VFuhNbFf38
Muzyka: autorska improwizacja 🙂

35 641 wyświetleń
300 tekstów
14 obserwujących
  • kati75

    25 April 2021, 09:40

    Jestem pod wrażeniem gry na fortepianie,utwór magiczny ⭐

  • kukaczka

    25 April 2021, 05:51

    Twoje słowa, za każdym razem wywołują lawinę emocji 😘 ..dziękuję, aż chce się czytać Ciebie 💌

    • to_tylko__ja

      25 April 2021, 06:44

      Dziękuję Ci Marlenko za te piękne słowa 🤗 zrobiłaś mi dzień swoją opinią 🤗🥰 bardzo mi miło 🥰❤️

  • kuloodporna

    25 April 2021, 00:05

    ....no i tym miłym akcentem muzycznym zakończyłam lekturę ......dziękuję ......😊🌼🌼🌼

  • kuloodporna

    25 April 2021, 00:03

    .....przemiło się słucha.....dlaczego tak mi się jakoś smutno zrobiło.....?😊🌼🌼🌼