Menu
Gildia Pióra na Patronite

CZY USIĄDZIESZ ZE MNĄ?

W cichym sanktuarium cienia
Usiądziesz ze mną?
W ogrodzie pełnym jasnych kwiatów
Pod starożytnym drzewem…

Jak pszczoły błąkają się od rozkwitu do rozkwitu
Usiądziesz ze mną?
Moglibyśmy skuć stokrotki i zaplatać łodygi traw
I pisać delikatną poezję…

W lepkim upale letniego popołudnia
Usiądziesz ze mną?
Dzielenie się historiami o miłości i opowieściami o stracie
Pijąc filiżanki herbaty…

Jak słodki deszcz pada na szmaragdowych liściach
Usiądziesz ze mną?
Moglibyśmy śpiewać do rytmu burzy
I ćwiczyć kaligrafię…

Gdy zachód słońca plami niebo ogniem
Usiądziesz ze mną?
Cicho czując obrót ziemi
W bezsłownym spokoju…

W ogrodzie pełnym jasnych kwiatów
Usiądziesz ze mną?
W cichym sanktuarium cienia
Pod starożytnym drzewem…

27 754 wyświetlenia
239 tekstów
1 obserwujący
  • luterin

    20 January 2022, 17:58

    Usiądę.
    Podoba mi się, twoich słów parasol.