Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

w cholerę oceany pragnień
i ogrody tęsknoty
kwiaty, kryształy i złota
bukiety pocałunków
nieba i srebrne obłoki

gładzona ręcznie powierzchnia
polerowana z pietyzmem
nie pobudzi opuszków
one wolą
fakturę chropowatą
wyraźne ślady ciosania
sęki i dziury po kornikach

gdy zadra wbije się pod skórę
to bliższe jest życiu
niż chłód śliskiego marmuru

7812 wyświetleń
79 tekstów
53 obserwujących
  • słoneczniki

    11 February 2012, 19:57

    No "to" to mnie powaliło...
    Genialne

  • Wichura

    31 July 2010, 23:57

    Dziękuję serdecznie wszystkim za miłe słowa.
    Marku, uwielbiam Twoje komentarze wierszem podszyte.

  • motylek96

    31 July 2010, 18:17

    Jakim cudem twoje wiersze mi umknęły...

  • 31 July 2010, 17:08

    Świetny wiersz.

  • Piłkareczka*

    31 July 2010, 12:49

    O :) +