Menu
Gildia Pióra na Patronite

Banner przedświątecznej chwili

w chińskiej iluminacji jodły
kubek do kubeczka z herbatą ciepłą
tyle wystarczy na początek
bohaterowie przyjdą z zimnej strony

za taflą szkła sztuczny Mikołaj
melonik z drucianym piórkiem
i śnieżynka w kolorze viziru
audytorium świątecznych twarzy
z przygaszonym karpiem i podarunkami

teraz pozostają życzenia i mrugnięcie smsem
politycy odarci z niewielkich skrawków wstydu
uśmiechną się w ten wieczór
graffiti pod ścianą sumienia
rozgrzeszy płacz dzieciątka
i słowo stanie się ciałem

27 453 wyświetlenia
321 tekstów
7 obserwujących
  • Gaia

    16 December 2012, 11:51

    wypasiony nami blichtr
    trzeszczy fastrygą
    a smutek bezradnie rozkłada nuty..