Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tytuł się zawiesił w sieci

w chaosie słów migamy życie
pomiędzy jednym a drugim sygnałem ekranu
czas się zakorzenił i wrósł w obcowanie
w pociągu, tramwaju, przy stole
gdziekolwiek jestem

a wśród pochylonych głów nad ekranem
cisza

- przepraszam, która godzina?
pytanie z poprzedniej epoki
wpółprzytomne oczy patrzą na mnie
jak na Chińczyka

przepraszam, bo to przeszkadza
tam życie pędzi
posty, emotki, lajki, półsłowa i selfi

nawet w parku wśród drzew
w metrze i na ulicach
nieodzowny rekwizyt w dłoni

a ptaki- sieroty gardła zdzierają
w koncercie dla obecnych inaczej
uśmiechów półprzytomnych twarzy

- gdzie jesteś?
człowieku wirtualny tej epoki

czy to jeszcze ważne że czekasz
na znak
na ślad
na przyzwolenie
drżące w koniuszkach uśmiechu
i widzisz

czy to ważne jeszcze dla ciebie
że w ułamku sekundy zmienia się
koloryt w nas
i to co obok

24 222 wyświetlenia
527 tekstów
51 obserwujących
  • 4 October 2018, 18:19

    Jak to "też"??? Przede wszystkim. :D
    Wzajemności :))

  • Gaia

    4 October 2018, 07:40

    I tu się zgodzę z Badylkiem. Lubię taki ogień, co grzeje... :)
    I ze Smokiem Artim też się zgodzę, chińszczyzna.. nie jest w cenie ;)
    Pozdrówki dla Was :))

  • 4 October 2018, 06:40

    Niektorzy znają taki ogień co nie parzy a grzeje. To ognisko domowe i nawet znam takich, co o takim ogniu marzyli i się marzenia spełniły.

  • 2 October 2018, 16:40

    Twój ogień nie ziębi i nie parzy,
    ale... kto o takim ogniu marzy? :)

  • 2 October 2018, 09:06

    Sztuczny smok... to i ogień sztuczny, zimny i nikogo nie parzy, bezpieczny

  • 1 October 2018, 16:35

    Becik, bez Ciebie nie ma zabawy, to jakaś kpajna...
    ktoś tu udaje smoka, lecz jest Made in China. ;)

  • Gaia

    1 October 2018, 08:16

    To nie jama smocza lecz zjawisko
    próżny trud i złorzeczenia
    jesteś tu, to tam cię nie ma
    ot i wszystko.
    Bawcie się dobrze. Na mnie czas :)

  • 29 September 2018, 14:03

    Nie wiem, kto, nie znam, wyglądasz na falsyfikat, tanią podróbkę z Chin. :P:D

  • 29 September 2018, 07:57

    To,, yestem ja''przygarnij,, kropka''

  • 29 September 2018, 02:03

    Jedynym, certyfikowanym, posiadającym wszelkie świadectwa, hologramy i plomby, oraz listy uwierzytelniające... yestem ja, koniec i kropka. Poza tymi trzema więcej smoków nie ma. :P:D
    Uprasza się wszelkie Badylki o niepodszywanie się.
    Dobranoc. :))