Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pudełko z szeptami

W błękitnej dnia symfonii
w tańcu płatków śniegu
między bielą skrzydeł
a granatem nocy
gdy cisza po drabinie
ze szczytów świata schodzi
otwierasz mi niebo
gdy zamykam oczy

Biegniemy białą drogą
coraz bliżej domu
srebrny blask latarni
serce już kołysze
zapalam lampkę na schodach
a na drugim brzegu
niedokończoną opowieść
los na wodzie pisze

dedykowane

137 933 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • marka

    7 December 2011, 19:04

    Płynne i nastrojowe dzieło.

    Świetny tytuł.

    Pozdrawiam

  • giulietka

    6 December 2011, 19:00

    Dzięki Amell;)

  • No_One_

    6 December 2011, 17:49

    Ech... Magda jak Ty napiszesz... ;)