Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Słońca...letni smak "

W blasku porannego słońca,
ubrana w polne kwiaty,
mgłą letnią otulona,
w porannej kropli rosy...skąpana,
wyszłam do Ciebie...tak bosa
tak ... z rana.
Ze snów nocy, złotą nicią Ariadny
miłosne pragnienia utkałam.
I spijam nektar z ust Twoich
tak zachłannie bez...opamiętania.
Drży ciało przepełnine dreszczem
niczym źdźbło trawy na wietrze,
kiedy w dłoniach mnie zamykasz
jak... zniewolonego, wiosennego...motyla.
Szeptem słów, muśnięciem warg,
delikatnym dotykiem ,
całą mnie do głębi.....
przenikasz.
Na letniej łące, czerwonym makiem
dwa ciała otulone
pożądaniem płoną.
Magią chwili zatrzymał się świat,
gdy w Twoich ramionach
rozpłynęłam się jak...mgła.
Czystym złotem lśni
słońce na niebie,
nagie ciała kochanków
pieści swym gorącym promieniem,
w upojeniu...w miłosnym spełnieniu.
Drżą ciała splecione,
unoszą się w zatraceniu...
na... chwilę,
nad... poranną rosą,
nad...sobą
w...zachwycie.

Dla...P :)

54 903 wyświetlenia
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    30 March 2011, 13:41

    hmm...a Ty przypomniałeś, go ...mnie :) Fakt ładna piosenka, szkoda,że w tym natłoku spraw, myśli zapominamy o tylu pięknych dawnych utworach .
    Ale już sobie ...szukam i zaraz..odtwarzam :):) jak marzyć, to...marzyć :):)

  • Irracja

    30 March 2011, 10:56

    ... i przypomniał mi się, chyba najlepszy, erotyk polskiej piosenki... "dmuchawce, latawce, wiatr"...

    :-)