Menu
Gildia Pióra na Patronite

Radością bądź

W blaskach uśmiechu biegnę po alejkach świata,
podmuchem radości rzekę łez zawracam,
usiadam cicho tak blisko twego serca ukojeniem
i buduje most zaprawą ze szczęścia sklejany.
*
Widzę jak zakwita na twych ustach zadowolenie,
błogi stan dodaje skrzydeł marzeniom z lat,
choć nie chcesz żyć przeszłością bez śmiechu
lecz ciągle smutek dręczy senną toń duszy.

927 wyświetleń
5 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!