Menu
Gildia Pióra na Patronite

Biała rzeczywistość.

W białym szpitalu,
biały lekarz w białą wpatruje się ścianę.
Biała pielęgniarka, białą podaje tabletkę.
W białym szpitalu są białe emocje.
Białe kobiety niosą białe dzieci,
biali starcy wylewają białe łzy.
Biała kawa wylała się na podłogę,
biały chłopiec poślizgnął się i złamał nogę.
Nawet śmierć przychodzi tam biała,
wpatrzona białymi oczami
w białą pustkę między istotami.

5968 wyświetleń
53 teksty
5 obserwujących
  • marka

    2 February 2012, 20:21

    Wiersz ciekawy, ze swoim smakiem.
    Taki o odejściu.

  • M44G

    2 February 2012, 20:13

    po tych -przepraszam za błąd

  • M44G

    2 February 2012, 20:11

    Kto wie może po tyk po których przyszła "biała śmierć" wywiną się jej bo przyjedzie do krainy śmierci "biała lokomotywa"