Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krążek

w bezkresnej tęsknocie
pragnienie odwieczne wyrwało się z duszy
razem z Tobą w stronę słońca chce wyruszyć
nie lękiem ubrana lecz dumną szatą odziana

w bezsenności nocy
tuliłam srebrny krążek nadziei
malowałam palcem na szybie zroszonej deszczem
twoje imię
wpatrzona w mrok szukałam choćby cienia słońca

nastał świt
czas rozłąki minął
jeszcze kilka spojrzeń w szklaną kulę
i czas połączy dwa ciała w jedno

23 998 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • Albert Jarus

    5 June 2012, 20:14

    ...
    wymownie