Menu
Gildia Pióra na Patronite

zarodki

w afrykańskiej wiosce
matka przyciska rozgrzane kamienie
do małych piersi córki

sprasowane
nie przyciągają męskich rąk
zawracają z ryzykownej kobiecości

porażone bólem
głęboko wrastają do środka

nic - żadna miłość i pocałunek
nigdy nie wydobędzie ich
z płonącego jeziora wewnątrz

sukienki bitych dziewczynek
boją się kropli krwi
cieknącej wzdłuż uda

opasują ciasno ciało
wduszają je w ścianę
kneblują usta

(2019)

28 885 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących