Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 28 February 2024

dlaczego ja

uznać to jakby
światu wymierzyć policzek
a przecież nie bije się prawdy
za to że jest
że ma kształt

a jednak zaprzeczam
własnym do niej podróżom
oczy mam wtedy szare i ciche

jak kot się skradam
jak złodziej snów

tępym pytaniem
czerwienię dłoń

i nie oddycham

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • .Rodia

    13 March 2024, 14:46

    ładny, dobra treść. tytuł byle jaki i miałem w ogóle tego nie czytać.

    dodam, że wiersz jest czytelny, dobrze podzielony a ciężar dobrze porozkładany w kolejne linijki
    fajnie fajnie

  • Kamil Borkowski

    28 February 2024, 18:34

    Takie godne miejsce😇