Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

*Najczcigodniejszy Z Czcigodnych*

Uzdrawiasz mnie ...
twój nieskazitelnie mroczny wzrok
jest mieczem karmy przeszywającym gardła
mych dawnych oprawców
a twe ramiona otaczające mój los
od cierpienia duszy wszelakiego
sprawiedliwym są wybawcą ...

Wreszcie zrozumiałem sens
drogi przez piekło zawiłej,
którą z trudem ale jednak przeszedłem
i zrozumiałem też czego już nie robić mam
i wiem, że robić tego więcej nie będę,
choć wiem też, że to wcale nie było błędem ...

I dziękuję Tobie dziś
i zawsze będę dziękował za to,
że zadałeś mi tak niewyobrażalnie
ciężkie zadanie,
bo dzięki temu teraz mogę dostrzec,
poczuć i prawdziwie docenić
to jaką wielką wartość ma szczęście
mój najczcigodniejszy z czcigodnych Panie.

Powierzyłem moją duszę
w twoje wszechmogące ręce
i przysięgam dziś, że grzechu
w sercu mym nie będzie więcej ...

Z czystym sercem i umysłem
utrwalony w silnej wierze
i sumieniem w pełni czystym
będę wiernym twym żołnierzem.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Moon G

    13 September 2020, 15:48

    @maba trudno, niech zgrzyta 😊