Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Czytanie przed snem...

Uwielbiam patrzeć na Ciebie jak czytasz książkę wieczorami.
Leżąc na łóżku w pościeli satynowej.
W półcieniu lampki nocnej mienisz się rumieńcami
Czując mój wzrok na sobie i odgadując myśli moje…

Uwielbiam jak udajesz, że wątek książki Cię intryguje.
Powolutku kartkując stronicę drżącymi rękami…
Lecz ja wiem, że to nie treść Cię fascynuje.
Bo cóż można wyczytać jeśli literki są do góry nogami?.

189 975 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Ellander

    14 December 2020, 01:50

    Znaleźć tą Perełkę po 10 latach to czysta przyjemność :)

  • Ellander

    21 December 2010, 16:21

    Fraszkowe mistrzostwo, w dodatku jakże codzienne i niezauważane. Słowa warte zapamiętania, kto wie, może kiedyś się przydadzą. ;) Pozdrawiam!

  • Seneka 18

    19 December 2010, 20:43

    :)

  • Senqa

    19 December 2010, 20:42

    Jak Agazo napisala,gra wstepna ...
    I juz widze to bladzenie oczyma ...i ten wyraz twarzy przez mysli. ;-)

  • Jadzia_poem

    15 December 2010, 22:04

    :)

  • Seneka 18

    14 December 2010, 19:30

    :)

  • Uczuciowa

    14 December 2010, 19:29

    Ciekawe.. książka do góry nogami... coś mi tu nie gra;)
    Wiersz wspaniały;)

  • Papillondenuit

    12 December 2010, 16:31

    Ciekawe... ;)
    Cieplutki, pogodny wiersz, i taki "przekorny", jak to Madzia dobrze określiła :-)

    Pozdrawiam Gerardzie :)

  • giulietka

    12 December 2010, 15:05

    Mi także podoba się taki przekorny i czarujący Gerard:)

  • Seneka 18

    12 December 2010, 14:00

    :)