Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na szlaku tęczy...

Uwielbiam, gdy piszesz do mnie wierszem
zdobisz literki kamykami magicznego wnętrza
opowiadasz o pięknie i o tym, co miłość niesie
a ja chłonę cię głęboko, aż do samego serca…

Gdy czytam cię w błogim, radosnym skupieniu
nie ważne są problemy i deszczowe pogody
to wszystko to nic, gdyż w twoim natchnieniu
odnajduję słońce i magię anielskiej urody…

Pisz miła poetko i nie pytaj mnie o nic
prowadź literki szlakiem kolorowej tęczy
a ja, jako twój najwierniejszy czytelnik
gdy skończysz…dopiszę ci swoje serce…

190 658 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Seneka 18

    26 July 2012, 21:36

    Dziękuję Ci Kasiu...jesteś bardzo miła...Niewiasto :)

  • aloya

    7 July 2012, 17:21

    Piękny wiersz Gerardzie:))

  • Nutka67

    6 July 2012, 23:44

    Piękny Gerardzie ten list. Szczęśliwa ta, która jest jego adresatką.
    Pozdrawiam.

  • Seneka 18

    6 July 2012, 20:27

    Dziękuję Wam za przepiękne słowa...

  • misiek45

    6 July 2012, 16:07

    Gerardzie piękny wiersz dla poetki która pisze do Ciebie wierszem-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę

  • Carax

    6 July 2012, 15:44

    Jak zwykle piękne :).

  • Gaia

    6 July 2012, 14:14

    Nie oprze się kobieta poezji pełna
    Słowom oczekiwania i pasji
    Pisząc wersy pośpiesznie
    Rozmarzona tęczą
    Wybiega myślą
    I tańczy

    Z dedykacją dla Twojej poetki.
    Wiersz pachnący akacją... :))

  • Berenique

    6 July 2012, 09:54

    Magiczny wiersz. :)

  • zakochaneniebo

    6 July 2012, 08:58

    Bardzo piękny.
    Pozdrawiam.

  • bajka1

    6 July 2012, 06:25

    rozmarzyłam się...cudny