Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

Uwielbiam te wiadomości
gdy piszesz moja kochana
bo jakże miło jest gościć
uczucia odwzajemnione

zapachem kwiatów cię wabię
i w myślach wciąż przywołuję
nie chcę zapomnieć o tobie
pragnę byś wiedział co czuję

cierpliwie czekam aż liścik
buziakiem dla mnie ozdobisz
choć wolę kiedy się przyśnisz
wówczas mam większą swobodę

kapelusz lekko uchylasz
żegnasz mnie czy też witasz
uśmiechem słodkim zniewalasz
budzi się we mnie kobieta

nie każ mi czekać zbyt długo
niechaj nie stygnie tęsknota
wiem że poddajesz mnie próbom
wszak w ogniu sprawdza się złoto

teraz zapewnić cię pragnę
jestem moim natchnieniem
tak samo dzisiaj jak dawniej
wciąż niespełnionym marzeniem

31 361 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!